De Heerlijckheid heeft als doel het uitdragen van Diepenheim als Stedeke van Kunst, Cultuur en Natuur. Terugkerende projecten zijn Heerlijck Licht, Heerlijck Zicht, jongerentheatergroep Krang en de Heerlijcke markt. Daarnaast is de Heerlijckheid nauw betrokken bij Werkplaats Diepenheim en Cultuurcentrum Herberg de Pol.

Werkplaats Diepenheim

Werkplaats Diepenheim

De werkplaats, sinds december 2014 in bedrijf, is een multifunctioneel gebouw waar kunstenaars, (locatie)theatergroepen en anderen kunnen werken aan presentaties en voorstellingen. De ruim 850 vierkante meter aan woonruimte, ateliers, meerdere ingerichte werkplaatsen en een multifunctionele ruimte met gemeenschappelijke keuken maken dat de werkplaats een unieke locatie is in Nederland.

> Lees meer...

Heerlijcke Markt

Projecten en Programmering 

Heerlijck Zicht is het eerstvolgende evenement van de Heerlijckheid. Na het succes van 'Heerlijck Licht' in februari 2016 staat van 1 juli t/m 3 september 2017 de eerste editie van kunstroute 'Heerlijck Zicht' gepland. Tijdens dit evenement kunnen fietsers en wandelaars een route van 26,5 kilometer afleggen langs Diepenheim, Goor en Markelo. Onderweg staan ongeveer 30 kunstwerken tentoongesteld in het landschap.

> Lees meer...